понеделник, 18 януари 2016 г.

ИНОВАЦИЯ: Пускат флашка с PIN код

Kingston създаде флашкa, подходящa за пренасяне на секретна информация. Устройството се нарича DataTraveler 2000 и не само защитава потребителските данни чрез надеждно шифроване на записаната информация, а и предлага допълнителна защита във вид на малка физическа клавиатура с 10 бутона.

Главна особеност на DataTraveler 2000, съвсем естествено е хардуерната клавиатура, вградена в самото устройство. Потребителят може да зададе собствен защитен PIN код, който се използва за получаване на достъп до данните. 

Устройството може да се настрои да работи по такъв начин, че след изваждането от компютърния порт, автоматично да се заключи и да иска въвеждането на PIN кода при следващо включване. След 10 неуспешни опита за въвеждане на кода данните се изтриват безвъзвратно.

Хардуерната клавиатура не е единствената защита, флашката използва хардуерно AES шифриране с 256-битов ключ. Устройството е автономно и за нормалната работа на двете защити не е необходимо включване към компютър и/или инсталиране на допълнителен софтуер.

DataTraveler 2000 има метален корпус и е защитен от вредното въздействие на праха и влагата. Използва се USB 3.1 и се предлагат 3 модела с обем 16, 32 и 64 GB. Стикът работи със всички по-разпространени операционни системи, включително и с мобилните ChromeOS и Android.
Цената на Kingston DataTraveler 2000 засега не е обявена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар